Федерер и Бенчич

Серина и Федерер излизат за сефте заедно на корта

Тенис легендите Серина Уилямс и Роджър Федерер ще се срещнат за първи път на корта. Това ще се случи в мача от Хопман къп между САЩ и Швейцария. Двубоят е във вторник в Пърт.

И двамата спортисти са на по 37 години. Освен това общо имат 43 титли от Големия шлем. Уилямс и Федерер първо ще изиграят мачовете си на сингъл, а след това ще играят в смесените двойки. Там партньори са им Франсис Тиафо и Белинда Бенчич. Швейцария е настоящият носител на трофея.

Серина и Тиафо

Серина: Това е сбъдната мечта

„Това е сбъдната мечта. Чакам с нетърпение да се видим. Супер яко е“, ентусиазирано обясни Серина. Тя спечели първия си мач на сингъл в турнира, но Щатите паднаха от Гърция в първия кръг.

Федерер: Специален случай

„И за двама ни е супер вълнуващо. Надявам се, че много тенис фенове ще гледат това, което правим“, каза Федерер. „Но ще е пресилено да се каже, че познавам Уилямс добре. Възхищавам се на това, което прави на корта и извън него. Тя има изключително желание за победа. Не мисля, че ще играем отново един срещу друг, така че това е специален случай“, добави швейцарецът.

 

 

- реклама -