Серийният убиец Чарлз Менсън е приет в болница с опасност за живота

Един от най-известните серийни убийци в света Чарлз Менсън, който излежава доживотна присъда в Калифорния, е бил откаран в болница с опасност за живота, съобщава американския сайт „Ти Ем Зи“.

По данни на медията още преди 3 дни 83-годишният Менсън е бил откаран в болница „Бейкърсфийлд“ с няколко тежки заболявания.

По мнение на докторите в лечебното заведение „смъртта му е въпрос на време“.

 Чарлз Менсън е известен като един от най-забележителните престъпници на XX век. През лятото на 1969 година той и три негови съучастнички, живеещи в комуната му „Семейство Менсън”, убиват безмилостно седем души, повечето от които известни личности и успешни бизнесмени. Сред тях е и жената на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт, която тогава е бременна в деветия месец.

Въпреки че Менсън е непосредствен извършител на убийствата, той е признат за виновен в организирането им и е осъден на смърт. През 1972 година, след като щатът Калифорния въвежда мораториум върху смъртното наказание, присъдата му е заменена с доживотен затвор с възможност за предсрочно условно освобождаване.

Личността на Менсън и досега привлича вниманието на много хора. В затвора „Коркоран“, където манякът обитава единична килия, пристигат писма от студенти, изучаващи психология. Кратки свиждания с Менсън искат и следващите в колежите по криминалистика.

- реклама -