Сергей Станишев, Европа граждани сигурност промяна

Сергей Станишев: Румен Радев направи услуга на БСП

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев коментира в ефира на БТВ, че Румен Радев е направил услуга на БСП, като е насрочил изборите две в едно. По думите на Станишев много хора от левицата харесват Радев и ще гласуват за него със сигурност, което увеличава шанса същите тези избиратели да дадат гласа си и за БСП. Той уточни, че при провеждане на само парламентарни избори едва ли толкова хора ще отидат до урните да пуснат гласа си за партията.
Сергей Станишев не скри и възмущението си от действията на БСП спрямо Румен Радев. По думите му решението за подкрепа на Радев и Йотова е взето трудно, а по партийната телевизия на левицата се говорило, че Радев е предател, обобщи Станишев. Това според него е неформална кампания от страна на столетницата срещу Радев.

„Зелената сделка“ не касае само енергетиката, това е цялостна промяна на философията за това как ние, като общество, консумираме природни ресурси, как ги управляваме и запазваме за следващи поколения, коментира още президентът на ПЕС.

- реклама -