Сергей Станишев
сн. БГНЕС

Сергей Станишев: БСП се превърна в лидерска партия, а националното ръководство в гумен печат

Следващият Национален съвет няма да прави проблеми на Корнелия Нинова – Националният съвет се превръща в гумен печат. Това коментира президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред журналисти, след като стана ясно, че отпада от ръководството на левицата.

„За мен този резултат, който имаме за Национален съвет е логичен резултат на процесите, които текат в БСП в последните 4 години. Дълги години БСП беше единствената партия, която беше идейна, колективна, в която вървяха спорове и политиката се формираше чрез диалог. Аз много пъти съм споделял и пред медиите и пред форумите на партията, че ме притеснява една тенденция, че започваме да приличаме на останалите партии“, каза още Станишев.

Според него столетницата вече се е превърнала в лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа.

„Започваме да приличаме на останалите партии, които почти всички са вождистки“, категоричен бе Станишев. И предупреди, че БСП завива в посока консервативна левица и се отдалечава от европейската социалдемокрация.

Станишев отчете, че снощи е загубила политическата и идейната опозиция. „Запазиха позиции обаче конюнктурната опозиция“, допълни още президентът на ПЕС, визирайки, че всички критично настроени членове от досегашното ръководство са отпаднали. Той коментира още, че до известна степен изпитва облекчение, че вече няма да е в Националния съвет.

„Не виждам какво ще правя в този състав на НС, щях да бъда самотен глас“, каза Станишев.

- реклама -