Серина Уилямс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Серина Уилямс пропуска Олимпиадата в Токио

Серина Уилямс обяви, че няма да участва на олимпийските игри в Токио. Носителката на 23 титли от Големия шлем съобщи новината на пресконференция преди старта на „Уимбълдън“. Уилямс не го прави по свое желание, а тъй като не е била включена в състава на САЩ. Преди нея Рафаел Надал обяви, че няма да участва в Токио.

Още преди месец Серина беше притеснена за рестрикциите с пътуванията за Япония. Те не ѝ позволяват да вземе със себе си своята 3-годишна дъщеря.

Не съм в списъка на САЩ за Токио, така че няма да играя на турнира. Не мога да кажа нищо за надпреварата, защото няма да съм там. Има много причини за това решение. Не че са ми го съобщили все още“, заяви Серина Уилямс.

Американката има 4 златни олимпийски медала – от Лондон 2012 на сингъл, както и на двойки от Сидни 2000, Пекин 2008 и пак Лондон.

Серина е в Лондон в опит да спечели осма титла от Уимбълдън. Тя започва срещу Алиаксандра Саснович от Беларус. „Това е специален турнир с толкова много история. Постигнах част от най-големите си успехи точно в Лондон. Никога не можеш да участваш на Уимбълдън с нагласата, че имаш няколко гарантирани победи. Конкуренцията е голяма и всичко може да се случи“, каза тя.

- реклама -