Септември Симитли
Снимка: simitli.info

Септември Симитли напуска Втора лига

Септември Симитли се отказва от участие във Втора лига. Това обяви кметът на града и президент на клуба Апостол Апостолов. Причина за крайното решение са „простотиите на Българския футболен съюз“.

Апостолов заяви, че Септември Симитли повече не може да се занимава с „простотиите“ на БСФ, като поради тази причина се отказва от участие във Втора лига и разпуска всички професионални футболисти. От клуба допълниха, че ще изградят свой собствен футболен съюз догодина.

В началото на седмицата Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС. Ден по-късно обаче Борислав Михайлов обяви след края на редовното заседание на Изпълнителния комитет, че оттегля оставката си и ще довърши мандата си до февруари 2022 г.

„Септември Симитли се отказва от Втора професионална футболна лига и разпуска всички професионални футболисти! Не може повече да се занимаваме с простотиите на Българския футболен съюз! Ще изградим собствен футболен съюз и догодина ще участваме с 16 отбора в общинска футболна група!“, се казва в съобщението.

Това може да е третият клуб, който напуска втория ешелон този сезон. Още в началото на сезона това направи Витоша Бистрица. На паузата беше разпуснат и Кариана Ерден.

- реклама -