протест
сн. БГНЕС

Семки и бонбонки полетяха към сградата на правителството – СНИМКИ

Протестиращите хвърлят семки и бонбони на антиправителствения митинг пред сградата на Министерския съвет.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Според информация от организаторите, предстои протестът да се раздели на десет основни лъча, които да блокират десет основни булеварда в столицата.

Исканията вече са пределно ясни: оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Също така електронно и дистанционно гласуване, както и Велико Народно събрание.

протест
сн. БГНЕС

Движението по бул. „Цар Освободител“ е блокирано. Полицейското присъствие в района е засилено, а служителите на реда проверяват багажа на прииждащите протестиращи.

„Това дали те ще си подадат оставката вече не мога да кажа, но надявам се да разберат, че ще сме винаги навънка, на улицата, когато правят безобразия. Дали ще си ги изберат пак на следващите избори, това не мога да кажа, но те трябва да знаят, че когато изберат следващия път и продължават да правят същите неща, ние пак ще излизаме постоянно и ще ги тормозим докрай”, казва един от протестиращите, който идва за 11-ти ден на протеста.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Той коментира и новите предложения за министри. „От интернет днес разглеждах интересни неща за тях, като предложението за нов здравен министър. Всъщност се опитва да се направи някаква подмяна, защото се предполагаше, че тези министри, които ги махнаха, са на Пеевски, сега предлагат някакви други, от които пак става ясно, че пак са свързани с Пеевски. И именно това е причината да съм тук днес”, каза младият мъж. Той обясни, че се интересувал какви са новите министри, тъй като не са познати лица. „И излязоха някакви информации, че едва ли не пак са хора на Пеевски, така че това е причината да съм тук пак отново”, каза той.

сн. БГНЕС

Тази вечер отново се очаква блокиране на ключови кръстовища в столицата.

 

- реклама -