Майкъл Джексън

Семейството на Майкъл Джексън осъди HBO за 100 млн. долара заради „Да напуснеш Невърленд“

Семейството на Майкъл Джексън спечели делото срещу ТВ канала HBO, който през 2019 г. излъчи филма за краля на поп музиката „Да напуснеш Невърленд“.

Наследниците на великия изпълнител трябва да получат 100 милиона долара.

Семейството се позова на факта, че през 1992 г. Джексън подписва договор с телевизионния канал, според който НВО няма право да разпространява слухове за него, семейството и служителите му за период от 27 години. Апелативният съд на САЩ реши, че споразумението все още е в сила.

Документалният филм проследява събития с участието на 37-годишния режисьор Джеймс Сейфчук и 41-годишния хореограф Уейд Робсън. Като деца те са били близки приятели с поп звездата, но като възрастни, според думите им, осъзнават, че са били жертви на насилие от страна на Джексън. Малкият Джеймс се среща с певеца в реклама, а Уейд е поканен от Джексън в имението, след като спечелил детско състезание по танци. Според показанията им Уейд е бил на 7 години, когато е бил томозен за първи път, а Джеймс е бил на 10 години.

Децата, заедно с другите „малки приятели“ на Джексън често отсядали в ранчото му „Невърленд“ с родителите си, където нощували. Но те казват, че са били сами в спалнята с Майкъл без родителите си.

- реклама -