паметник

Семейството на Крис Корнел издига негов паметник в Сиатъл

Семейството на Крис Корнел реши да издигне негов паметник в Сиатъл. Три месеца след самоубийството на фронтмена на „Саундгардън”, съпругата му Вики го почита креативно и стойностно – първо с детската програма за музикална терапия „Крис Корнел“, а сега и с голямата статуя, проектирана от скулптора на звездите Уейн Тот, създал също паметника на Джони Рамон.

„Той вече ми показа дизайна и децата и аз го харесахме. Крис е син на Сиатъл и ние ще го почитаме много любов”, добави Вики.

По всяка вероятност създаването на скулптурата и бюрократичните ангажименти с властите в града ще отнемат поне 7 месеца.

Смъртта на пионера на гръндж рока изненада всички негови почитатели и предизвика шок сред близките му

Той посегна на живота си след концерт с групата му американския град Детройт във „Фокс тиътър“. Тялото му бе открито от негов приятел, който повикал полиция.

Корнел стана популярен като фронтмен на друга известна рок група – „Аудиослейв“, а по-късно взе участие и в супергрупата „Темпъл ъф дъ дог”. През 1984 г. той основа „Саундгардън”, която стана част от „голямата четворка” на сиатълския гръндж, включваща „Нирвана”, „Алис ин Чейнс”  и „Пърл Джем”.

- реклама -