Джордж Майкъл

Семейството на Джордж Майкъл иска феновете му да премахнат цветята и снимките на певеца пред дома му

Феновете на Джордж Майкъл бяха призовани от неговото семейство да разчистят оградата пред дома на покойния певец. В последната година и половина след смъртта му там е затрупано с цветя, снимки и свещи. Някои от почитателите дори са си заформили мини „светилища“ в култ на звездата.

Причината за призива е, че непрестанния наплив на фенове притеснява съседите

Районът бил тих и именно това обичал в него Джордж Майкъл.

„Благодарим ви за, че не спирате да си спомняте за него и отдавате почит към живота и творчеството му. Но, за съжаление не можем да очакваме от нашите съседи да продължат да приемат това за нормално“, се казва в изявлението, подписано от бащата на Джордж Майкъл и двете му сестри.

Те настояват пространството пред къщата да бъде разчистено до 27 май. Вместо да дават пари за постери и цветя, семейството призова феновете да правят дарения на различни благотворителни фондации.

„Не виждам как това може да бъде спряно. Хора от цял свят идва тук за да отдадат почит на Джордж Майкъл. Някой от феновете му дори ги познаваме, защото оставят цветя всяка седмица. Хората се държат възпитано и се опитват да са възможно най-тихи. Но, наистина наплива е голям“, споделя пред BBC Даяна Дейвис, която живее близо до дома на певеца.

- реклама -