Семейство Симпсън

„Семейство Симпсън“ сваля епизод, в който е използван гласа на Майкъл Джексън

Създателите на „Семейство Симпсън“ свалиха един от класическите епизоди на анимационния сериал, тъй като в него е използван гласа на Майкъл Джексън. Това съобщи изпълнителният продуцент на шоуто пред „Уолстрийт джърнъл“.

Решението е взето след излъчването на скандалния документален филм „Да напуснеш Невърленд“, който съживява обвиненията в педофилия срещу покойната мегазвезда

Ясно е, че това е единственият избор“, категоричен бе изпълнителният продуцент на „Семейство Симпсън“ Джеймс Брукс.

Във въпросния епизод от 1991 г. Хоумър Симпсън се среща с психично болен пациент, който вярва, че е Майкъл Джексън и говори с характерния висок глас на звездата. Едва миналата година, създателят на анимацията Мат Грьонинг потвърди, че певецът наистина е озвучил героя.

Брукс споделя пред изданието, че епизодът е бил един от неговите фаворити, но в светлината на документалния филм, е било напълно необходимо да бъде свален.

Това е един ценен и скъп за мен епизод. Имаме много прекрасни спомени, които сме заплели в него, но това със сигурност не им позволява да останат„, обясни той.

Преди смъртта си през 2009 г, Джаксън категорично отрече да е насилвал деца. Той бе оправдан, след драматичен процес, по обвиненията в посегателства над малолетни през 2005 г.

Наследниците му определят документалния филм като „посмъртно убийство“ и съдят HBO за 100 милиона долара. На този фон няколко радиостанции в Канада, Нова Зеландия и Австралия вече свалиха песните на Майкъл Джексън от своите плейлисти в резултат на филма.

- реклама -