Семейство с малко дете замалко да изгори при пожар в къщата им

пожарът Девня

Младо семейство с малко дете едва се спаси от смъртта при голям пожар, обхванал къщата им в якорудското с. Черна Места.

Съседи забелязали гъст черен дим да се извива от дома на Муса и Улия Мустафа и подали сигнал към 2 ч през ноща. Докато пристигнат огнеборците от Якоруда и Разлог, съседите събудили семейството с 3-годишно дете и започнали да гасят с подръчни средства. Извели навън майката, бащата и детето.

28-годишният Муса е с обгазяване, но контактен и в съзнание, и е настанен в благоевградската болница. Съпругата му пък, която е бременна, има изгаряне на крака и също е в болница. Няма опасност за живота на двамата. Детенцето им не е пострадало и е настанено при роднини.

Пожарът е изпепелил покрива и втория етаж на къщата, която е била построена преди 2-3 г. Напълно изгоряла е и плевнята до нея. Засегнати са и около 1 дка от близката борова гора, но пожарникарите са успели да спрат разпространението на огъня навътре.

Полицията разследва причините за среднощния огнен ад. Има предположения, че огънят е тръгнал от повреда в елинсталацията в плевнята. Муса обаче споделил, че е възможно и пожарът да е умишлен.

Младият мъж е работел известно време в чужбина, отскоро е във ВиК. Съпругата му пък е секретарка в селското кметство. Семейството ще бъде настанено при родителите на Муса, докато се ремонтира къщата им. Община Якоруда вече е обещала помощ на останалите без покрив, а съселяните им ще се включат с доброволен труд.