коронавирус
сн. БГНЕС

Семейство с дете от Разложко са в болница със симптоми на коронавирус

Семейство с дете от Разложко са били настанени днес преди обяд в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград със съмнение за коронавирус.

Преди дни бащата, който се е развел с майката, дошъл от Италия да види детето си, след което си заминал. Детето, майката и новият й съпруг бяха настанени малко преди обяд днес в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Сред тях има с висока температура, чакат се резултатите от пробите за COVID-19.

Транспортиралият ги от Разлог до Благоевград спешен екип с линейката, бяха със защитни облекла.

Двама души са били хоспитализирани и в инфекциозното отделение на областната болница в Сливен със съмнение за коронавирус, съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров. Те са приети в лечебното заведение, защото са от рискова група, пътували са в Италия и единият от тях е със симптоми на вирусно заболяване. Те са изолирани, ще бъдат изпратени проби за изследвания, съобщи БТА.

Трима души се изследват и в Хасково. Те са приети в Инфекциозно отделение, съобщи шефа на РЗИ Соня Димитрова по време на заседанието на областния кризисен щаб. Те не са посещавали нито една от рисковите страни, но са подложени на тест, тъй като обхватът на изследваните лица се разширява. В Хасковска област под карантина са поставени 59 души, които са се завърнали от рискови държави.

В Габрово, където бяха доказани два случая на коронавирус, в болница е била върната 84-годишна пациентка, която е била в контакт с една от заразените жени. Тя живее в дом за възрастни хора в село Яворец, където са настанени 22 души. От всички тях са взети проби.

- реклама -