Селма Блеър вдъхнови хиляди болни с появата си на Оскарите

Няколко месеца след като се изгуби от медийното пространство заради своето заболяване, Селма Блеър се появи в пълен блясък на Оскарите. Актрисата, която бе диагностицирана с множествена склероза, дойде с прелестна рокля в черно, розово, зелено и синьо.

Звездата, която научи за диагнозата си през октомври миналата година, присъства на наградите не толкова защото бе номинирана, а за да покаже на всички, че е по-силна от всякога. Въпреки че се придвижваше с бастун, изработен специално за церемонията, Блеър бе с гордо вдигната глава и позираше пред камерите.

„Все още ми дава живот. Този град. Тази пелерина. Тази нощ“, написа тя в Instagram след бляскавото събитие и публикува своя снимка от последващото парти. След това тя се снима с тоалета за Vanity Fair.

Много хора, имащи подобни здравословни проблеми като този на Селма Блеър, я поздравиха за това, че е събрала сили за публична изява и отбелязаха, че за тях нейната публична поява е мотивация да се борят с болката и дискомфорта.

„Видях Селма на Оскарите. Тя изглеждаше силна, секси, красива и определено като победител. Мога само да си представя болката ѝ, нейната борба, мислите ѝ за това как ще изглежда в тази нощ…“, написа жена с автоимунно заболяване и изтъкна, че за нея актрисата е голям пример, че човек не бива да се предава заради болестта.

По-късно в интервю за ABC актрисата споделя, че е преживяла същински кошмар докато бъде диагностицирана, но след това изпитала облекчение, защото най-сетне знаела какво ѝ има. По думите ѝ, след раждането на сина ѝ, тя изпитвала симптомите на множествената склероза, но много лекари просто смятали, че е една от многото истерични майки и не приемали оплакванията ѝ на сериозно.

Селма признава, че получила голяма подкрепа от своето семейство и колегата ѝ Майкъл Фокс, който е с паркинсон от 1991 година. В началото тя не го познавала, но му писала мейл, защото смятала, че има същата болест като неговата.

Множествената склероза, от която страда холивудската звезда, е хронично възпалително заболяване, което засяга хората на възраст между 20 и 50 години. Най-често при жените се изявява на около 25, докато при мъжете на 30. Един от най-честите симптоми на болестта е пареза на единия крайник, съпроводена с умора и изтръпване на крайниците.

- реклама -