Миглена Селишка
сн.БГНЕС

Селишка и Николова също взеха квоти за Токио

Миглена Селишка и Евелина Николова донесоха нови квоти за олимпийските игри в Токио за родната борба. Те са трета и четвърта за нашия тим. Преди това квоти спечелиха Георги Вангелов в категория до 57 кг и Тайбе Юсеин (62).

На квалификацията в Будапеща Селишка победи полякинята Ивона Матковска. Българката спечели с 4:1 полуфинала в категория до 50 кг. На финала тя ще се бори с туркинята Евин Демирхан.

Евелина Николова (57) се справи в полуфинала с Бедиха Гюн (Турция) с 4:2. На финала Николова ще играе с украинката Алина Акобия.

Мария Оряшкова (76) обаче не успя да стигне до финала. Тя загуби с 0:5 от Василиса Марзалюк (Беларус) на полуфинала.

При мъжете утре започват сблъсъците в класическия стил. Иво Ангелов стартира срещу шампиона на Румъния Разван Арнаут в категория до 60 кг. В потока на българина още са турчин, грузинец, беларусин.

При 67-килограмовите Дейвид Димитров стартира срещу Даниел Матиас Соини (Швеция), а Айк Мнацаканян, бронзов медалист от световни и европейски първенства, ще има за съперник турчина Фатих Сенгиз, пети от Евро 2019, в категория до 77 кг.

Даниел Александров (87 кг) пък ще спори с поляка Симон Симоневич. Световният и европейски вицешампион Кирил Милов стартира срещу австриеца Маркус Рагингер в кат. до 97 кг. При тежките до 130 кг Радослав Георгиев ще излезе срещу сърбина Бобан Живанович.

- реклама -