Селена Гомес

Селена Гомес е жена на годината на списание Billboard

Американската певица и актриса Селена Гомес бе обявена за „Жената на година“ от Billboard.

„Селена не само се намира на върха на класациите, но и постоянно вдъхновява младите жени да работят с пълно самоотдаване, да бъдат каквито са и да не се страхуват да използват своя глас… Много се радваме на възможността да я посочим за нашата „Жена на годината“.

Това заяви Джон Амато, ръководител The Hollywood Reporter- Billboard Media Group.

Миналата година с тази титла бе удостоена Мадона.

Гомес ще получи наградата на 30 ноември на церемония в Лос Анджелис.

Тя започна кариерата си на актриса в киното и телевизията през 2002 година, а през 2009 година пусна с групата си Selena Gomez & the Scene своя дебютен албум Kiss and Tell.

През 2012 година започна самостоятелната си кариера с албумите Stars Dance (2013 г.) и Revival (2015 г.).

Гомес активно се занимава с благотворителност, през 2009 година стана най-младата представителка на Детския фонд на ООН (ЮНИСЕФ).

Младата жена страда от тежко автоимунно заболяване. За болестта й няма лекарство – проявите на хроничен лупус се третират с препарати, потискащи имунната система: кортикостероиди, имуносупресори, определени видове химиотерапия, като надежди се възлагат и на терапиите с моноклонални антитела.

Любимката на милиони подрастващи по света сподели едва през октомври 2015 г., че две години по-рано, когато усилено се спекулираше, че е влязла в клиника за лекуване на зависимости, всъщност се е подложила на химиотерапия заради лупус.

 

- реклама -