Николай Желязков
Снимка: НВЛ

Селекционерът на волейболистите подава оставка

Селекционерът на националния отбор по волейбол Николай Желязков заяви, че ще подаде оставка. Причината е слабото представяне на световното първенство в Полша. Там нашите поставиха нов негативен рекорд със само два спечелени гейма. Желязков говори на летище „София“ при прибирането на тима.

„Не мога да прави дълбоки анализи за проблемите във волейбола. Но ме терзае въпросът защо отборът не продължи добрите си игри от Лигата на нациите. Трябва да видим как да направим така, че повече да не се случва. Защото това, което стана с Мексико беше срам“, заяви селекционерът.

“Не съм мислил, какво ще правя ако оставката не ми бъде приета. И в момента не мога да мисля за това. Трябва да запазим тези момчета – те ще играят на Олимпийската квалификация за Париж, Волейболната лига и Европейското първенство през 2023 година, на което сме домакин. Ако бяхме спечелили гейм срещу Полша или САЩ, нещата можеше да се развият по друг начин. Не съжалявам за подмладяването. Това е правилната посока за българския волейбол”, добави селекционерът Желязков.

Иначе Георги Сеганов не се прибра със съотборниците си от световното. Националът остана в Полша, където подписа договор с местния Катовице. Сеганов игра като титуляр и в трите двубоя на България.

- реклама -