ветрове

Седмицата започва с понижение на температурите, чакат се силни ветрове

Новата работна седмица започна с леко понижение на температурите и предупреждение за опасно време заради силен вятър в почти цялата страна. По-съществената промяна на времето и захлаждането се очаква в средата на седмицата.

Облачността ще е променлива, средна и висока. Денят ще започне с температури от 3 до 8 градуса на места. Максималните през деня ще достигат до 18 градуса. Ще бъде ветровито.

Предупреждение за опасност е обявената в почти всички области на България заради умерен вятър, който следобед ще премине в силен от запад-северозапад с пориви до 24 м/сек.

Единствено в София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол няма предупреждение от жълт код.

В планините също ще е ветровито, като вятърът ще се усили до бурен, а над 2000 метра надморска височина градусите ще са около 2.

Въпреки липсата на снеговалеж, пистите в зимните ни курорти са обработени, там където има съоръжения за изкуствен сняг, те работят и условията са подходящи за ски и сноуборд.

На Алеко прогнозата е за 3 градуса, на Черни връх ще бъде 1 градус, на Боровец градусите ще се покачат до 8, на Рожен – също.

По-съществената промяна на времето и захлаждането се очаква в от сряда. Тогава с нахлуване на северозападен вятър ще прониква студен въздух, облачността ще се вплътни и се очакват валежи, отначало от дъжд, а после и сняг. В много райони температурите ще се понижат с повече от 10-15 градуса.

- реклама -