Задържани военни преврат пуч Ердоган

Седем задържани за нападението на хотела на Ердоган

Седем военни, участвали в нападението срещу хотела, където е бил на почивка турският президент Реджеп Ердоган, са задържани в района на югозападния град Мармарис. Това съобщи телевизионният канал NTV.

Нападението в нощта срещу 16 юли е било извършено само минути след като Ердоган напуска хотела. В района са изпратени допълнителни полицейски сили. Смята се, че в нападението са участвали 17 военни.

Четирима бяха задържани при пътна проверка в района на Мармарис, други трима се криеха в гора близо до магистралата Мармарис-Мугла.

По последни данни при сблъсъците в Анкара и Истанбул по време на опита за военен преврат са загинали 246 граждани, без да се броят метежниците, а над 2000 са били ранени.

Анкара: Турски опозиционери може да извършат преврат в Киргизстан

Турски опозиционери може да извършат държавен преврат в Киргизстан, тъй като вече са проникнали в правителството на бившата съветска република. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу по радио „Хабер тюрк”.

Първият дипломат на Турция характеризира Киргизстан като „база на гюленистите в Средна Азия”, визирайки привърженици на Фетулах Гюлен – основен противник на турския президент Реджеп Ердоган, обвиняван от Анкара, че стои зад опита за военен преврат.

Според Чавушоглу Киргизстан е под голяма заплаха. Министърът съобщи, че е предал на киргизкия си колега списък с привържениците на Гюлен в Киргизстан.

- реклама -