Локомотив Пловдив
Снимка: БГНЕС

Вече седем положителните проби за коронавирус в Локомотив

Седем души от Локомотив Пловдив са тествали положително за коронавирус, съобщиха от пресслужбата на клуба. Става въпрос за петима футболисти и двама души от спортно-техническия щаб.

По-рано бе съобщено и за четирима заразени фенове на тима, които са били на финала за купата между ЦСКА-София и Локомотив. От РЗИ отрекоха информацията, за заразени 50 запалянковци.

„Между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение. Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално“, заявиха от РЗИ-Пловдив.

Тимът празнува в Слънчев бряг в деня след успеха за Купата на България. Освен това имаше и купон в пловдивски нощен клуб, където е имало и голяма група фенове.

Ето и пълното изявление на сайта:

Уважаеми локомотивци,

желаем да ви уведомим, че бяха проведени PCR тестове на всички футболисти, треньори и служители в клуба.

От резултатите стана ясно, че има общо 7 заразени – петима футболисти и двама от спортно-техническия щаб. Те са изолирани от останалите и към момента се чувстват добре. Уведомени са медицинската комисия и отдел спортно-технически към БФС.

Припомняме ви, че срещата с ЦСКА-София ще се проведе без публика.

По-рано през деня здравният министър Кирил Ананиев обяви на извънреден брифинг, че спортните мероприятия на открито и закрито се затварят отново за фенове.

- реклама -