Седем напитки за Коледа вместо греяно вино

Седем напитки за Коледа вместо греяно вино. Няма нищо по-коледно от греяното вино. Но все пак има много народи, за които традиционната коледна напитка определено не е тази на Бакхус. Представяме ви топ 7 на най-предпочитаните питиета от цял свят: 

Кокосов яйчен пунш    

Типично пуерториканска напитка, която включва няколко вида мляко, кокосова сметана, жълтъци, бял ром, канела, индийско орехче и ванилия. Сервира се изстудено.

Ирландско кафе  

Истинска класика, за която има множество рецепти, но най-коледната е ирландско уиски, кафе, ликьор и отгоре разбита сметана.

Седем напитки за Коледа вместо греяно вино

Горещ порт 

Ирландците се кълнат в тази напитка, като казват, че помага дори при настинка. В чаша уиски добавете малко захар, резен лимон, карамфил и допълнете чашата с гореща вода.

Алинадо

Технически тази напитка не е напълно коледна. По традиция в Източна Куба веднага щом една жена разбере, че е бременна, семейството започва да приготвя алинадо, за да бъде готово навреме за раждането на детето. Напитката отлежава около девет месеца и се раздава на онези, които идват да посетят новороденото. Прието е напитката да се консумира и на Коледа, като основните компоненти са нарязани плодове, сироп и ром.

Бомбардино

Италианската версия на яйчения пунш е често срещана в ски курортите в страната. Има няколко варианта на рецептата, като някъде ромът е заменен от бренди, а понякога в напитката се добавя и еспресо.

Седем напитки за Коледа вместо греяно вино

Уасейл

Английска коледна напитка, наподобяваща греяното вино. Към ябълков сайдер се добавят портокали, лимони, канела, карамфил, бахар и индийско орехче.

Кафе Мексикано

За мексиканската коледна напитка ще са ви необходими шоколадов сироп, към който да добавите ликьор или бренди, допълнете с кафе, канела и разбита сметана и получавате коледна магия в чаша.

- реклама -