Кресна пожар

Седем къщи са изгорели в пожара край Кресна, все още има активни огнища – ВИДЕО и СНИМКИ

Седем къщи са изгорели в района на селата Стара Кресна и Ощава при пожара в Кресненското дефиле. Кметът на общината Николай Георгиев уточни, че три от тях са били постоянно обитавани, а останалите са се ползвали за вили.

Пожарът край Кресна продължава да се активира на места

Пожарът в Кресненското дефиле се очаква да бъде потушен утре. Около Кривия тунел все още има пламъци, в самия тунел няма електричество.

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че силният и сух вятър възстановява и запалва вече изгасени огнища.

Той предупреди водачите по Е79 да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост.

Междувременно в Мелник е изгоря къща, която е била подпалена от обитателя й. Той  има здравословни проблеми. Огънят е спрян преди да стигне до хълма в посока Рожен, няма опасност съседни сгради да бъдат опожарени.

Два вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включиха днес, 27 август, в гасенето на големия горски пожар в района на Кресненското дефиле. Първият вертолет излетя в 09.54 ч. и след три часа работа във въздуха се завърна в авиобаза Крумово за презареждане, съобщиха от МО. Вторият Ми-17 се включи в операцията по потушаването на огнената стихия в 11.14 ч. и към момента продължава да облива с вода горящите участъци от въздуха.

- реклама -