СДВР: Стъклени бутилки са хвърляни под команда срещу протестиращи и полицаи

„Имаме данни, че конкретно лице е раздавало стъклени бутилки, които да бъдат хвърляни под команда срещу мирно протестиращи и полицаи.“ Това заяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

„Вчера категорично не беше използвана физическа сила и помощни средства от страна на полицаите. Не мога да си представя как 7-8 човека могат да агресират до такава степен, че да нападнат полицаи.“, уточни Хаджиев.

Той призова онези групи от млади хора, хвърляли самоделни взривни устройства в множеството, да се замислят дали не мога да наранят свои близки. „Като възникне някакъв проблем хората се обръщат към МВР. Няма как при промяна в обществено-политическата обстановка ние да се превръщаме в репресивен орган. Как е възможно млади българи физически да се саморазправят с полицаи ?“, каза още той. По думите му няма да бъде позволено определени групи от лица да опорочават мирния протест.

„Спецпрокуратурата е разпоредила установяването на лица, които имат за цел да опорочат протеста.“, съобщиха от полицията.

Двама полицаи са пострадали при снощните протести.

„Тук говорим за изключителен самоконтрол от страна на полицаите, не знам колко време ще издържат.“, каза още ст. комисар Георги Хаджиев.

 

- реклама -