сн. БГНЕС

СДВР ще обезпечи охраната на утрешния голям протест, чакат се провокации

СДВР ще обезпечи големия протест „Велико Народно Възстание“, обявен за утре пред Народното събрание на пл. „Независимост“. Това обявиха от дирекцията, уточнявайки, че в Общината е била подадено официално уведомление за мероприятието.

Ще има необходимия ресурс от полицаи за спазване на реда и контролиране на движението в района на протестните действия, увери Иван Георгиев – старши експерт в Охранителна полиция.

От СДВР имат сериозни опасения, че са възможни размирици.

Полицията е подготвена в случай, че се стигне до ескалация на напрежението утре.

Според тях имало достатъчно общодостъпни данни по социалните мрежи и медиите, където отделни хора споделяли мнението, че мероприятието не бива да бъде мирно.

сн. БГНЕС

„Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред„, апелира Георгиев.

сн. БГНЕС

От отдел „Пътна полиция“ обявиха, че ще вземат мерки за регулиране на движението. Екипи ще има има всяко входно-изходна артерия на София. „Молим гражданите да се съобразяват с инструкциите на униформените и да проявяват малко повече търпение“, апелираха още от СДВР.

- реклама -