транспорт, блокада, Орлов мост

СДВР: Протестиращите нямат разрешение за блокиране на Орлов мост

Полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в столицата – на Орлов мост и при президентството, каза зам.-началникът на Охранителна полиция Тони Тодоров в СДВР. Той подчерта, че блокадите са незаконни и диалогът с протестиращите за пускане на движението по възловите места продължава.

Стана ясно, че с хората от блокадата при „Орлов мост“, е много трудно да се комуникира, тъй те са различни и не са обвързани по никакъв начин помежду си от някаква организация.

Те нямат представителство, което да говори от името на всички.

сн. БГНЕС

В района на Орлов мост граждани недоволстват заради блокадите, защото не могат да се придвижват.

„Има възможност по „Евлоги Георгиев“ да пуснем градският транспорт, за да може тези хора, възрастните, имаше такива стотици хора, трябва да ходят с километри, за да намерят друга линия на градския транспорт. Нашата роля за сутринта беше диалог. За съжаление не постигнахме никакво разбиране от протестиращите, които бяха на Орлов мост“.

Красимир Димитров заяви, че днес през целият ден екипи на столичната дирекция „Аварийна безопасност“ ще бъдат на Орлов мост, за да помагат на възрастните и трудно подвижни граждани, които се опитват да хванат някакъв автобус и да се придвижват, а след обяд предстои нов опит за диалог с протестиращите там.

Днес следобед предстои нова среща. От полицията и от Столичната община призовават протестиращите да проявят разбиране към столичаните, които не могат да се придвижват в района и да разрешат поне градският транспорт да се придвижва.

- реклама -