СДВР, Георги Хаджиев, наркотик, Николай Петров, Студентски град

СДВР: По-голямата част от дрогата, намерена в Студентски град е била за износ – Видео

Между 320 и 327 килограма е количеството кокаин, открито в апартамента в „Студентски град“, като стойността му на улицата може да достигне 81 млн. лв.

Голямата част, обаче, е за Азия и Западна Европа, у нас вероятно е трябвало да останат не повече от 35-40 килограма.

Това посочи началникът на СДВР комисар Георги Хаджиев.

Дрогата беше открита в жилище, обитавано от млад мъж, който по-рано беше хванат от полицаите с 40 кг кокаин в колата си. Днес съдът решава дали да остави Николай Петров за постоянно в ареста. Мярката му се гледа в този час.

След първоначално установен и иззет на 24.05.2020 г., от паркиран лек автомобил м. „Мерцедес“, кокаин с тегло близо 40 кг, разследващите са открили на място връзка с ключове. В резултат на направени следствени експерименти е било констатирано, че единият от ключовете отваря друг лек автомобил м. „Ситроен“ и гаражна врата в кооперация на ул. „Проф. Атанас Иширков“. Другият ключ е отворил наето и обитавано от Николай Петров ателие на същия адрес.

При извършено претърсване и изземване в това жилище са били намерени общо 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки.

От тях в трикрилен гардероб в спалнята – 248 пакета и в скрин в кухнята още 79 подобни пакета. Всички те са били обозначени по различен начин – с лога на автомобили, с игрални карти. При извършен полеви тест на място веществото е реагирало на кокаин. Същият вид наркотик е потвърдила и направената по досъдебното производство експертиза. За извършването й са били взети представителни проби от различни пакети. Установена е изключително висока чистота на наркотичното вещество. Общото му тегло възлиза на около 327 килограма.

В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна. Към настоящия момент е взет дактилоскопен и биологичен материал за назначаване на съответните експертизи.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

 

 

 

- реклама -