СДВР, протести, агресия, задържани, обгазени

СДВР: Ако напрежението продължи ще използваме физическа сила, 20 полицаи са обгазени

Има над 20 обгазени полицаи по време на протеста в триъгълника на властта.

Това заяви, Иван Хаджиев от СДВР.

Той обяви, че ако агресията продължи, полицаите ще използват физическа сила, за да се осигури обществения ред.

Хаджиев заяви, че към момента полицаите не са използвали сила, но са подложени на провокации.

„Многократно призовавахме гражданите да протестират мирно. От кадрите става ясно, че агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 униформени са обгазени. Принудени сме да използваме средства за лична защита. Ако напрежението ескалира ще се използва физическа сила. Замерят колегите с камъни, яйца, домати. Надявам се, че ще се вслушат в призива ни. Да запазим гражданския мир“, заяви Хаджиев.

„Заради агресията излязоха колеги с каски и щитове, но не сме провокирали протестиращите. Има задържани. Обстановката е динамична“, каза Иван Георгиев от Охранителна полиция, който ръководи униформените на площада.

Търсим диалог с гражданите, но за съжаление от тяхна страна не срещаме разбиране. По-голяма част от присъстващите се възползваха от всяка ситуация и проявяваха агресия срещу полицаите, включително бе използван и газ. Това беше и причината на първа линия да излязат полицаи с каски. Отново подчертаваме, че от страна на полицията не е имало каквато и да било провокация. Има задържани – за носене на забранени предмети, за отнемане на полицейски атрибути, за качване върху служебни автомобили.

- реклама -