СДВР: 6 лица са задържани на днешните протести, двама от тях са обявени за издирване

До момента всичко преминава нормално. Има 6 лица задържани, двама са обявени за  издирване. Това стана ясно на брифинг на СДВР във връзка с днешните протести. Издирваните са се явили пред КППТ-тата.

Арестуваните са откарани в районните управления. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември.

По-рано днес полицаи претърсиха усилено района около Народното събрание, където се събраха протестиращи, за да проверят за забранени предмети.

 

„Част от нещата, които намерихме са обезпокояващи, конкретно доста камъни, които бяха струпани на купчини. Не отправям обвинения, тук има и предмети, които са останали от вечерта. Отстранено е всичко, беше намерена туба с течност, около 10 литра, както и 10 шишета с безцветна течност“, каза зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров.

Метални пръчки от метър и половина са намерени, коментира още той.

Полицейските служители са направили огледи, но все още не е ясно кой е оставил тези предмети в градинките около Триъгълника на властта. Тодоров подозира, че целта на тези предмети е била провокация на очаквания вечерта протест. В момента се преглеждат охранителни камери в района.

- реклама -