СДС, ГЕРБ, местни избори, Александър Йорданов,

СДС вероятно ще се яви съвместно с ГЕРБ на кметските избори

СДС вероятно ще се яви заедно с ГЕРБ на предстоящите през октомври местни избори.

Това стана ясно от думите на председателя на партията Румен Христов за БНТ.

Той определи европейските избори като „трудни“, но успешни за партията, която участва заедно с ГЕРБ и успя да вкара един евродепутат – Александър Йорданов.

„Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори, като забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това го искат нашите структури, и структурите на ГЕРБ“, заяви Христов.

От СДС заявиха още, че най-логичната коалиция за изборите е била с „Демократична България“, но оттам са поставили унизителни условия.

„Аз лично приветствам и се радвам на избирането на Радан Кънев също за член на ЕП. Разбира се, очакването беше „Демократична България“ да постигне много по-голям успех, ако съдим по тяхното предизборно говорене“.

Това заяви избраният за евродепутат Александър Йорданов.

„Демократична България“ ще бъде принудена да работи съвместно със СДС и ГЕРБ в Европейската народна партия, обясни Йорданов.

И обяви какви ще бъдат приоритетите му в ЕП:

„Европейски доходи за българите, членство на България в Еврозоната и Шенген и повече европейска интеграция“, Александър Йорданов.

От СДС са изчислили, че са получили 70 000 гласа на евроизборите.

- реклама -