СДСл оставките, министри, Румен Радев

СДС: Радев за пореден път доказа, че не е президент на всички българи

Днес Румен Радев за пореден път доказа, че не е президент на всички българи. Това се посочва в позиция на СДС, публикувана след отчета на президента и заявката му за втори мандат.

„Той за поредна, и последна година от мандата си, не почете жертвите на комунистическия режим на 1 февруари. За пореден и вероятно не за последен път доказа, че може да сътвори гаф по всяка тема“, посочват от СДС.

„Днес той реално се делегитимира като президент на България и се превърна в кандидат-президент. Избра да се самоиздигне в един от най-черните дни на най-новата ни история – когато се покланяме пред мъчениците на комунизма. Вероятно тази дата за него има друг смисъл, щом я припозна както подходяща и тържествена, за да започне предизборната си кампания“, се казва още в позицията.

„От днешна дата, уважавайки статута на Радев и Йотова като кандидат-президентска двойка, ние ще ги приемаме като такива, и всички техни решения и действия, за нас няма да представляват президентската институция“, допълват от СДС.

- реклама -