Божидар Лукарски, СДС, избори коалиция Реформаторски блок Христо Иванов

СДС: Над 90% от членовете искат формат коалиция на Реформаторския блок за изборите

ДСБ желани в коалицията колкото и БЗНС

Близо 92 процента от членовете на Националния съвет на СДС искат партията да се яви във формат „коалиция от партии Реформаторски блок“. Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски след заседание на националния съвет. Той обясни, че това са резултати от анкета сред членовете на съвета. Тя е касаела предпочитания вариант за коалиционна формула за явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Според Лукарски желанието сред членовете на националния съвет за коалиция с БЗНС е сравнително идентично с това за коалиция с ДСБ. Националният съвет на СДС е упълномощил НИС на СДС да води преговори с всички дясноцентристки партии за общо явяване на изборите.

Божидар Лукарски

СДС чака Христо Иванов да избере позиция в политическото пространство

Лукарски заяви, че засега няма да водят преговори с новата партия на Христо Иванов.  Очаква да разбере къде в политическото пространство се позиционира тя – вляво или вдясно. „Мен лично ме притесняват политически проекти, които не се дефинират нито като леви, нито като десни. Това деление не е отживелица и за нас като член на ЕНП е от значение“, коментира Лукарски.
Според Лукарски, решението за участие на СДС в управлението не е грешка. За да правиш реално реформи, трябва да участваш в управлението, заяви той и допълни, че СДС като част от управлението свърши немалко.

- реклама -