СДС дава на ГЕРБ в четвъртък имената за листата за евровота

Румен Христов ще финализира преговорите с ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите европейски избори на 26 май. Това стана ясно по време на Националният съвет на СДС в Ловеч.

Номинации за кандидати на СДС за европейските избори ще се приемат в централата на партията до вторник, 26 март, за да може в четвъртък, при финалните преговори с ГЕРБ, да бъдат предложени окончателните имена.

„Аз мисля, че направихме една стъпка в правилна посока от гледна точка на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния вот, който е около Европейската народна партия. За нас тя е изключително стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем заедно на евроизборите“, каза пред журналисти Румен Христов.

Той уточни, че споразумението е само за европейските избори. Целта, която си поставят с ГЕРБ, е да постигнат осем депутатски места. По думите на Христов в листата ще има двама кандидати от СДС, като единият ще е на избираема позиция.

Председателят на СДС каза още, че Владимир Кисьов е заявил, че няма да участва в надпреварата на евроизборите.

- реклама -