Шалке 04, капитанската лента
Бургсталер (вляво) и Стамбули преди случката с феновете

Фенове на Шалке отнеха капитанската лента на Стамбули

Двама фена на Шалке 04 отнеха капитанската лента от Бенямин Стамбули. Куриозната случка се разигра след позорната загуба с 0:4 от Фортуна Дюселдорф. След нея кралскосините вече са само на две точки от 15-ото място в класирането.

Двамата запаляновци, част от Северната трибуна, са от ядрото с най-яростни поддръжници на клуба. Ситуацията се разигра точно пред Северната трибуна.

„Беше много труден момент. Но аз разбирам феновете, тяхното разочарование. Ние, играчите, сме малки в сравнение с този толкова голям клуб“, каза Стамбули после. Французинът е втори капитан на тима. Първият – Ралф Ферман – обаче напоследък по-често е резерва.

Символиката зад капитанската лента

Зад необичайната сцена обаче има специална история. През лятото феновете дадоха няколко различни капитански ленти на клуба. „Лентата трябва да бъде символ. Тя ще води капитана и отбора в мачовете и многото трудните моменти в Европа“, написаха тогава феновете в изявление.

„Хората просто искат да разберем как се чувстват. Това е напълно разбираемо и ние го приемаме. Заслужено са недоволни. Надявам се скоро пак да бъдем заедно. И да си върнем специалната капитанска лента“, заяви нападателят Гуидо Бургсталер.

- реклама -