Шалке - Салернитана
Снимка: twitter.com/s04

Шалке взима по 7 млн. евро на година от новия спонсор

Новият спонсор на Шалке 04 – онлайн платформата MeinAuto.de – ще плаща по 7 млн. евро на година на клуба. Това твърди „Кикер“. Контрактът е за срок от три години.

Платформата смени на фланелките Vivawest. Фирмата за недвижими имоти на свой ред застана там, след като кралскосините прекратиха договора с „Газпром“. Това се случи още в първите дни след инвазията на Русия в Украйна. Контрактът с „Газпром“ носеше на клуба от Гелзенкирхен двойно повече пари – по 15 млн. евро на година.

Vivawest имаше готовност да остане и за още един сезон, но спечелената промоция означаваше, че Шалке може да получи повече пари от друг спонсор и Vivawest се оттегли от главното спонсорско място. Компанията обаче ще продължи да подкрепя клуба.

Завръщането на Шалке в Бундеслигата доведе и до небивал интерес към мачовете на тима. Всички 40 000 абонаментни места за новия сезон са продадени. Същото важи и за 72-те луксозни ложи на „Фелтинс Арена“. А освен това „Адидас“ смени „Умбро“ като доставчик на екипировка за кралскосините. Новите екипи с новия спонсор бяха демонстрирани в контролата със Салернитана. Тя завърши 0:0.

- реклама -