Максимилиан Шахман
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Максимилиан Шахман спечели Париж-Ница

Наиро Кинтана спечели вълнуващия последен етап на Париж-Ница. Генералната победа за първата сериозна обиколка през сезона обаче беше за Максимилиан Шахман.

Кинтана продължи със страхотното си представяне от началото на годината. Той се откъсна от основната група 5 км преди края на етапа и не позволи да бъде застигнат. Колумбиецът завърши с 46 секунди аванс и взе трета етапна победа през 2020-а. Колоездачът на Аркеа Самсик можеше и да спечели генералното класиране, ако не беше замесен в инцидент по-рано през седмицата. Кинтана остана на шесто място в подреждането.

Тийш Бенот не успя да измести Максимилиан Шахман

Тийш Бенот бе най-близо до това да измести Шахман от върха в планиниския етап. Белгиецът бе част от група с Шахман, Винченцо Нибали, Тибо Пино и Серхио Игита. Бенот се откъсна от останалите колоездачи, но не успя да навакса изоставането си. Състезателят на Бора-Хансгрохе завърши с аванс от 18 сек пред белгиеца. Париж-Ница трябваше да има още един етап – в неделя, но той бе отменен заради коронавируса.

Максимилиан Шахман
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Така германецът наследи Еган Бернал като новия шампион на Париж-Ница. Колумбиецът Игита финишира трети в генералното подреждане, на 59 сек зад победителя. Зад него се наредиха Нибали (+1:16) и Пино (+1:24).

Максимилиан Шахман стана първият германец, спечелил пробега от Тони Мартин насам. Мартин триумфира в Пътя към слънцето през 2011-а.

- реклама -