Сблъсък в къмпинг „Каваци“ – две охранителни фирми спорят кой управлява бунгалата

Къмпинг „Каваци“ – арена на спор между две охранителни фирми

Къмпинг „Каваци“ днес се е превърнал в арена на спор между вре охранителни фирми на различни собственици, претендиращи за право на управление на бунгалата.

На 24.06.т.г. около 12.40 ч. в Районно управление на МВР – Созопол е получено съобщение от представител на охранителна фирма, отговаряща за охраната на къмпинг „Каваци” за това, че в района му дошли представители на втора охранителна фирма. Същите заявили, че разполагат с договор за охрана на бунгала в къмпинга, сключен с втора фирма, оспорваща собствеността на обекта.

След кратък разговор служителите от първата охранителна фирма се оттеглили и подали сигнал в полицията, заявявайки че конкурентите им вероятно носят оръжие, без обаче да са го видели.

Към къмпинг „Каваци” се отправили полицейски екипи, но същите не установили в района въоръжени мъже.

Малко по-късно представител на втората охранителна фирма подава сигнал, че група мъже, приятели на първата охранителна фирма, обитаващи бунгала на къмпинг „Каваци”, през седмицата консумирали различни напитки и храни в отделни заведения на плажната ивица, като не плащали за услугата.

С цел изясняване на случая в Районно управление – Созопол са отведени десет човека от двете спорещи страни, съобщиха от МВР. Образувана е проверка.

- реклама -