София сблъсъци Нощни вълци

Сблъсъци в центъра на София заради рокерите от „Нощните вълци“

Рокерите от „Нощните вълци“ триумфално пристигнаха пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. По-рано там имаше сблъсъци между техни фенове и противници, които бяха разделени от полицейски кордон и метални заграждения.

София сблъсъци Нощни Вълци

От южната страна на катедралния храм мотористите бяха посрещнати с питка и мед от проруски активисти, които скандираха „Да живее Путин!“. Православни свещеници пък благословиха рокерите пред икони.

София, сблъсъи Нощни вълциМного софиянци започнаха да се здрависват с „Нощните вълци“ и да ги прегръщат.

В същото време от другата страна протестиращи срещу похода на „Нощните вълци“ скандираха „Тук не е Москва“ издигайки плакати с надписи „Путин – фашист, световен терорист“.

Антируските демонстранти, които бяха около 50 души, влязоха в сблъсъци с полицията. Те започнаха да скандират искания за оставката на премиера БойкоБорисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото, според тях, те са превърнали „България в руска губерния“. Около катедралния храм обикаля автомобил със знамето на Украйна.

Трима души бяха задържани преди шествието на рокерите, съобщиха от МВР.

От Външното министерство отново подчертаха, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб „Нощни вълци“. Представителите на клуба са навлезли на територията на Република България с шенгенски визи и не фигурират в забранителните списъци на ЕС.

- реклама -