Логистичен център ще следи за набавянето и разпределението на предпазни облекла и маски(НА ЖИВО)

Създава се логистичен център, който да обезпечи заявяването и произвеждането на облекла и оборудване за нуждите на медици, на полицаи, социални служби. Шефът на пожарната ще отговаря за логистичния център.

20 млн. лв. ще бъдат заделени за лекари, медицински сестри и служители на ЦСМП, за да получават по 1 000 лв допълнително към месечните си заплати съобщи министър Деница Сачева.

Средствата ще могат да се използват и за подобряване на работната среда, транспорт между болничните заведения. Допълнителни 20 млн. лв. ще бъдат разпределени на общините, за да развият съществуващата патронажна грижа, която обхваща 43 000 потребители.

„Призовавам за повече отговорност и дисциплина. Животът трябва да продължи.“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Министерството на правосъдието ще предложи да спрат да текат всички процесуални срокове започнали преди обявяването на извънредното положение по висящите съдебни и административни производства, освен тези по наказателните производства. Това съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов. Друго предложение ще бъде да се прекратят всички обявени процедури по публична продан, обявени от държавните и частните съдебни изпълнители като след извънредното положение тези производства ще бъдат отделени. Да се ограничат нотариалните удостоверявания освен спешните и неотложни заверки.

- реклама -