Създадоха остров, за да заобиколят забрана за алкохол

Група хитри новозеланци успя да заобиколи местна забрана за алкохол по време на коледните и новогодишни празници по много креативен начин. Те издигнаха свой собствен остров, на който да пият пред очите на полицията, без да нарушават закона.

Властите в градчето Таируа, разположено в северната част на Нова Зеландия, от няколко години са въвели забрана за консумацията на алкохол на обществени места в периода от 23 декември до 6 януари.

От 16:00 часа на 23 декември до 16:00 часа на 6 януари всяка година, с изключение на случаите, в които 6 януари се пада в петък (тогава периодът на забрана се удължава до 04:00 часа на следващия понеделник) се забранява употребата на алкохол на всички обществени места, включително пътища, плажове и защитени територии„, пише в специален раздел на сайта на Областния съвет на окръг Темза-Коромандел.

Тази година обаче, група ентусиасти, решени на всяка цена да пият навън, успяха по доста креативен начин да заобиколят забраната. С цената на много усилия и дълги часове работа, групата от около 7 души си построила остров насред океана.

 Вестник New Zealand Herald пише, че пияндетата дебнели настъпването на всеки отлив, за да копаят и трупат на едно място кал и пясък. Така създали остров, достатъчно голям да побере маса и няколко пейки, на който местните закони не важат.

По този начин групата си създала убежище, на което спокойно да пие публично, без да нарушава закона.

„Ето на това се казва творческо мислене. Ако знаех за това, вероятно щях да се присъединя към тях.“, коментира пред изданието инспектор Джон Кели, отговарящ за спазването на алкохолната забрана в източната част на Уайкито.

Полицията в града не посрещнала появата на острова със същото чувство за хумор, а била силно разочарована.

След като властите видели резултата от плана на „островитяните“ и разбрали, че законите им нямат власт върху новосъздаденото късче суша, предстои забраната за употреба на алкохол да бъде преразгледана и променена.

Забраната в окръг Темза-Коромандел била въведена преди няколко години, за да се намали броя на хулиганските прояви и непристойно поведение на обществени места, вследствие на прекомерната употреба на алкохол. Преди въвеждането ѝ полицията често извършвала арести около коледните и новогодишни празници.

- реклама -