нос

Създадоха маска за нос специално за посещения в ресторант

Учени в Мексико са разработили нова предпазна маска срещу коронавирус, предназначена за употреба в ресторанти, съобщи Fox News.

Те бяха показани в демонстрационно видео, в което мъж и жена сядат на обяд. На маста двойката сваля нормалните си маски, а под тях се разкриват предпазните средства за нос.

Някои наблюдатели приветстваха идеята в „Туитър“, заявявайки, че това ще намали предаването на вируса, докато други се подиграваха с шантавия й вид.

„Едва ли е ново изобретение, клоуните ги носят от години“, коментира един потребител, заедно със снимка на яркочервен нос на клоун.

Човешките клетки, които дават на хората обоняние, са ключова входна точка за коронавируса, което прави покритията на носа важни, според университета „Джонс Хопкинс“. Но Световната здравна организация препоръчва на хората да носят маски, покриващи носа, устата и брадичката, за да се предпазят най-добре от вируса.

А Центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ твърдят, че по-широко покриващите маски са по-добри от обикновените.

Миналия месец проучване на CDC показа, че носенето на две маски може значително да намали разпространението на коронавируса.

източник: Фокус

- реклама -