Фюри - Уайлдър
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саудитска Арабия дава $150 млн. за Фюри – Джошуа

Саудитска Арабия ще плати рекордните 150 милиона долара за супер сблъсъка между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Той ще определи първия абсолютен световен шампион в тежката категория от началото на века.

Двете страни все още преговарят по финалните детайли на договора. Очаква се обаче в близките дни всичко да бъде изчистено. Миналата седмица промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че към момента най-вероятната дестинация за двубоя е Саудитска Арабия, а датата – края на юли или началото на август. Именно въпросните 150 милиона долара са наклонили сериозно везните. В тази сума не влизат парите, които ще бъдат спечелени от телевизионно излъчване и реклами. Извън нея са и приходите от продадени билети, но те ще бъдат за домакините.

В изказването си от миналата седмица Хърн намекна, че работи по осигуряването на изключителна сделка. Промоутърите на Фюри обаче не са убедени, че това е реална оферта. „Ще го повярвам, щом го видя черно на бяло. Всеки ден ми казват, че договорът е в пощата и пътува към нас, но все още не е пристигнал“, каза Франк Уорън, ко-промоутър на Фюри. „На Тайсън му писна от мотаене. Той иска да се бие през юни или юли и това ще стане, ако мачът с Джошуа не бъде уреден скоро. Всички искаме този мач и работим за него, но оферта няма“, допълни той.

„Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой плаща много пари, така че трябва да го направим, когато кажат. И двете страни приеха конкретно предложение и в момента изчистваме дребни детайли. 24 юли е началната дата, но може да се измести и за началото на август“, обясни Хърн.

- реклама -