Тайбе Юсеин борба

Състезателките ни по борба тръгнаха за Рио

Българските състезателки по борба Елица Янкова (категория до 48 кг), Мими Христова (58 кг) и Тайбе Юсеин (63 кг) отпътуваха тази вечер за участието си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Треньори на тима са Серафим Бързаков и Петър Касабов. Делегацията беше изпратена на летище „София“ от петкратния световен шампион по борба Александър Томов. Серафимов Бързаков заяви, че състезателките са подготвени за Олимпиадата и очаква само те да са спокойни.

Най-важно е спокойствието

„Не мога да говоря за очаквания. Важно за мен е, че всичко мина нормално, подготовката мина нормално, момичетата са здрави. Надяваме се там да имаме лека ръка на жребия и след това се надявам те да покажат това, на което сме ги учили. Пожелавам им успех. Имаме достатъчно време за аклиматизация. Нямаме проблеми с контузии, това е най-важното за нас. Важно е също момичетата да са спокойни, да се настроят. Аз съм им казал, че това е едно тежко състезание, но не трябва да се настройват, че е последно за тях. Искам да се чувстват нормално, да са спокойни, те могат се сборят с всички“, заяви Бързаков.

Елица Янкова и Мими Христова не пожелаха да говорят с медиите преди заминаването, а Тайбе Юсеин беше доста лаконична. „Не искам да говоря за очаквания. Просто искам да покажа това, което мога. Чувствам се във форма„, заяви Юсеин.

- реклама -