Злато за ансамбъла
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Състезателка от ансамбъла е играла с фрактура в Токио

Състезателка от ансамбъла по художествена гимнастика е играла с франктура на олимпиадата в Токио. Става въпрос за Мадлен Радуканова – дъщеря на футболният треньор Милен Радуканов. В Токио момичетата ни спечелиха исторически златен медал, като изпревариха ансамбъла на Русия.

„Едва след като олимпиадата приключи, всички разбраха, че Мадлен е играла със стрес фрактура на глезена. В Токио това знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко. Той прилагаше болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав. След преглед, който ѝ бе направен, след като момичетата се прибраха в София, кракът и е обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде следващите три седмици“, съобщиха от Българска федерация по художествена гимнастика. След този период ще се преценява как да продължи възстановяването на 21-годишната Радуканова.

Стресовата фрактура е счупване или пукнатина в костта. Тя е резултат на повтаряща се микротравма или претоварване.

Това я поставя под въпрос за световното първенство в краяна октомври. То трябва да е последното за настощия състав на ансамбъла. В него влизат Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

- реклама -