Рио спортисти

Състезателите по борба и фехтовка готови за медали в Рио

Втората група български състезатели отпътува за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Със самолет за Бразилия през Рим потеглиха сабльорът Панчо Пасков и състезателите по борба класически стил Даниел Александров, Николай Байряков и Елис Гури.

Четиримата състезатели заявиха, че тръгват за Рио с амбиция за отличия.

„Мечтата ми беше да отида на Олимпиада, но сега вече е да вземе медал. Надявам се, че ще имам ден и ще успя. През тези четири години бях подложен на доста лишения, прекарвах малко време с приятели и роднини, но си надявам всичко това да си струва“, каза Даниел Александров.

„Това ми е трета Олимпиада, имам опит, което е важно. Това е много силно състезание. Ние отиваме като на война, трябва да изиграеш четири-пет срещи в един ден, което доста е тежко“, добави Елис Гури, който за последно ще участва в най-големия спортен форум.

Подготвени за Рио

Треньорът на класиците Армен Назарян каза, че те са добре подготвени. „Тръгваме, за да се върнем с медали и да ни посрещате с усмивки и цветя. Момчетата са живи и здрави, добре подготвени са и ще дадат всичко от себе си. Имахме много подготовка в чужбина и сме по-уверени. Когато бях състезател ми беше по-лесно, но сега съм отстрани“, заяви Назарян.

Състезателят по фехтовка Панчо Пасков и неговият треньор Ивайло Воденов също заявиха, че очакванията са за медал. „Щастлив съм, че ще участвам на Олимпийски игри. Подготвен съм, чувствам се добре физически и психически. Отиваме за олимпийска титла, пък ще видим какво ще стане“, каза Пасков.

Следващата група български състезатели ще отпътува за Рио в неделя. В нея ще има състезатели по плуване, лека атлетика, гребане, бокс, спортна стрелба и колоездене.

 

- реклама -