среща сингапур Тръм Ким Чен Ун

САЩ ще плаща по 6 хиляди на вечер за хотел на Ким

САЩ ще плаща по 6 хиляди на вечер за хотел на Ким

Американската делегация, която подготвя срещата на Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, насрочена за 12 юни, търси начин да плати престоя на севернокорейския лидер в сингапурски хотел по време на срещата на високо равнище. Това написа вестник „Вашингтон поуст“. Представители на КНДР поискали от Сингапур като домакин на срещата да плати настаняването на делегацията на КНДР в хотел „Фулъртън“, където президентският апартамент е повече от 6 000 долара на вечер.

САЩ са готови да платят сметката за хотела, опасявайки се, че Пхенян може да приеме липсата на такъв жест като обида, посочват източници на вестника. Ето защо американските преговарящи обмислят възможността да поискат от властите в Сингапур да им бъде позволено да поемат тези разходи.

Също така се обмисля опция да се предостави на севернокорейската страна самолет, тъй като техният правителствен самолет е твърде стар за дълъг полет до Сингапур, пише вестникът.

Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че срещата му с лидера на КНДР Ким Чен Ун ще се проведе на 12 юни в Сингапур

В същото време Тръмп отбеляза, че Вашингтон няма намерение да подписва каквито и да било документи с Пхенян по време на срещата на високо равнище. Според президента на САЩ, той не желае да спряга с действията си терминът „максимален натиск“ срещу КНДР на фона на перспективите за нормализиране на диалога.

- реклама -