САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона

САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона. На 14 август Съединените щати отпуснаха нова подкрепа в размер на 200 милиона долара (367 милиона лева).

Съединените щати са обявили нов пакет от военна помощ за Украйна, чийто размер е 600 милиона долара (1.103 милиарда лева) Това е заявила заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх, цитира РБК-Украйна.

„Днес Департаментът обявява нов пакет от военна помощ, за да помогне на Украйна да се бори с Русия. Пакетът от 600 милиона долара включва оборудване за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна, артилерийски боеприпаси и други способности“, е допълнила тя.

Новият пакет от военна помощ на САЩ за Украйна ще включва:

-оборудване за поддръжка и интегриране на системи за противовъздушна отбрана на Украйна;

-допълнителни боеприпаси за високомобилни реактивни артилерийски системи (HIMARS);

-105-мм артилерийски снаряди;

-средства за радиоелектронна борба и противодействие на радиоелектронната борба;

-боеприпаси за унищожаване на препятствия;

-оборудване за разминиране;

-поддръжка и оборудване за обучение.

На 14 август Съединените щати отпуснаха нова подкрепа в размер на 200 милиона долара (367 милиона лева). Той включва боеприпаси за противовъздушна отбрана, артилерийски снаряди, противотанкови оръжия и много други.

The Wall Street Journal съобщи, че администрацията на Джо Байдън и неговите съюзници в Европа разработват планове за дългосрочна военна помощ на Украйна.

В същото време вчера САЩ отпуснаха нов пакет от помощи за Украйна, чиято стойност е над 1 милиард долара (1.84 милиарда долара).

- реклама -
error: Съдържанието е защитено