самолет Каракачанов терористична полет Кипър Кьолн Гетуик Иран

САЩ отмени забраната за лаптопи за Катарските авиолинии

САЩ отмени забраната за лаптопи за Катарските авиолинии

Пътниците на Катарските авиолинии, пътуващи към САЩ от Международното летище Хамад, могат отново да качват големи електронни устройства на борда на самолетите. За отмяна на наложената от Вашингтон забрана компанията съобщи в четвъртък.

„Всички персонални електронни устройства могат да бъдат взимани в салоните на всички самолети, излитащи от Международното летище Хамад за САЩ“. Това се казва в съобщението.

В него също така се посочва, че Катарските авиолинии и ръководството на летището са изпълнили всички нови мерки за сигурност, поискани от Министерството на националната сигурност на САЩ.

Това е поредната авиолиния, за която отпада забраната за носене в салона на електронни устройства по-големи от мобилен телефон. Преди това ограниченията отпаднаха и за Международното летище в Абу Даби. За полетите на компанията „Етихад еъруейс“. За саудитската компания „Емирейтс“ и за Турските авиолинии.

На 21 март властите в САЩ забраниха вкарването в пътническите салони на електроника по-голяма от мобилен телефон, заради съобщения, че терористи подготвят нападения с взривни вещества, маскирани в електрониката на уредите. Мярката важеше за полети от Египет, Йордания, Катар, Кувейт, Мароко, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Турция.

Информация: ТАСС

- реклама -