ваксина, Пфайзер, вариант "Делта"

САЩ одобри напълно ваксината на Pfizer/BioNTech, започва задължителна ваксинация

Американската федерална агенция по храни и лекарства даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech.

Наличието на пълно одобрение може да доведе до нова вълна от ваксинации и задължително ваксиниране с някои изключения в страната. Работодатели като Google и Facebook вече имат изисквания за ваксиниране на служителите си, но други компании изчакват одобрението от федералните власти като една от вероятните причини е избягване на съдебни дела срещу тях.

Делта варианта на вируса продължава да допринася за скока при заболелите предимно сред неваксинираните.

Пентагонът заяви днес, че ще задължи военнослужещите да се ваксинират срещу ковид, тъй като ваксината на „Пфайзер“ вече е напълно одобрена.

По този начин министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще изпълни обещанието си да въведе задължително ваксиниране срещу ковид за американските военнослужещи веднага щом Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата напълно одобри ваксината на „Пфайзер“.

Ню Йорк налага задължителна ваксинация срещу COVID-19 за учителите и персонала в държавните училища, съобщи кметът Бил де Блазио.

Те трябва да получат поне една доза до 27 септември. Учебната година в Ню Йорк започва на 13 септември. Така служителите в сферата на образованието няма да се тестват веднъж седмично срещу коронавирус. Училищният персонал в Чикаго, Лос Анджелис и щата Вашингтон също получи заповед да се ваксинира По-рано този месец Ню Йорк наложи изискване за ваксинация срещу COVID-19 в ресторанти, фитнеси и други бизнеси. Мярката предизвика критики сред някои представители на бранша, които заведоха съдебни дела срещу кмета.

- реклама -