Тръмп

САЩ с драконовски план срещу нелегалните имигранти

Министерството на вътрешната сигурност в САЩ с драконовски план срещу нелегалните имигранти

Американското министерство на вътрешната сигурност издаде нови строги разпоредби за започване на повсеместна акция срещу нелегалните имигранти. Те са насочени срещу почти всичките 11 млн. чужденци без право на пребиваване.

Министерството обнародва два документа, които излагат плана на американската администрация за реализиране на указите на президента Доналд Тръмп за по-строга имигрантска политика.

Предвижда се опростена схема по депортиране от САЩ на нелегални имигранти, но остава в сила директивата на предишната администрация. Според нея не подлежат на изгонване млади хора, пристигнали в САЩ с децата си и получили образование в страната. Понастоящем в САЩ има около 750 000 души от тази категория.

В съответствие с новите мерки, ако лице не може да удостовери, че е живяло в САЩ през последните 2 години, подлежи на ускорена процедура по депортиране.

Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели нарежда на граничните патрули и имиграционните служители да депортират колкото е възможно по-бързо всички нелегални имигранти. Изключенията са главно по отношение на деца.

Най-напред ще бъдат депортирани осъдени имигранти. Както и лица без документи за пребиваване, срещу които са повдигнати или може да бъдат предявени обвинения.

Кели нареди незабавно започване на подготовката и изграждането на стена по протежение на южната граница на САЩ с Мексико.

Новите мерки са реализация на обещанието на президента Доналд Тръмп да започне да депортира милиони имигранти, главно от Мексико и Централна Америка, които не са били закачани по времето на президента Барак Обама, тъй като са третирани като спазващи закона дългогодишни жители на САЩ.

- реклама -