Сашо Диков Бойко Борисов акции Левски Герена
Снимка: БГНЕС

Сашо Диков върна акциите на „Левски“ на Герена

Журналистът Сашо Диков отиде на Герена, за да връчи на изпълнителния директор на Левски отказаните от премиера Борисов акции на клуба.

Диков обяви, че има уверението на Павел Колев, че ще приеме акциите, което и се случи. „Стана това, което беше обещал Павел Колев. Прие документите и ги прибра в касата“, зави Диков.

Снимка: БГНЕС

„Това, че Левски ще ги приеме не променя волята на мажоритарния собственик. Той писмено е казал, че иска да ги получи Бойко Борисов“, коментира Диков.

Снимка: БГНЕС

Павел Колев изтъкна, че това по никакъв начин не променя тежката финансова ситуация при сините. Изпълнителният директор обяви, че той и всички ръководни фактори няма да подадат оставки в момента – както се очакваше да сторят като морален акт след края на извънредното положение и при смяна на собствеността, а ще продължават да работят за спасението на клуба. Детайл от пейзажа е, че го правят и без да получават заплати.

„Дали са фалшиви или истински, не знам. Може и да са фалшиви. Моята работа е само на куриерче. Не съм звънял на Борисов, защото аз като куриерче, зайчето спиди, не мога да звъня на премиера. Нормалният начин е куриерът да звъни на шефа на правителствената информационна служба и да поиска среща. На премиера не съм звънял“, каза Диков.

Сашо Диков заяви, че няма роднинска връзка с Божков или негови подчинени. „Правя това само за доброто на Левски и смятам, че това трябва да го направи всеки. Г-н Божков с този акт прави поисканото от Борисов и Кралев – смяна на собствеността. Дали Борисов отказва, не е проблем на Васил Божков. Затова той написа да им дам акциите и да се оправят“, коментира още Диков.

Снимка: БГНЕС

До тази ситуация се стигна след като по-рано днес Диков направи опит да предаде джиросаните акции на премиера. Спортният министър Красен Кралев и началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова отказаха да ги приемат с аргумента, че Борисов в ролята си на министър-председател не може да бъде собственик на акциите.

Кралев изрази надежда те да бъдат прехвърлени на феновете, каквото желание беше декларирано.

В последните дни връзка с Васил Божков в Дубай поддържаше треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов. Предполагаше се, че именно той ще получи акциите на клуба.

Вчера се проведе и среща на Папазов с различни фен организации, за да се обсъди бъдещето на клуба.

„За мен това е политическа игра, която по никакъв начин не трябва да бъде свързвана с лицето и с името на Левски. Но в крайна сметка всеки собственик има правото да вземе своето решение“, заяви пред bTV Константин Папазов по повод решението на собственика на Левски Васил Божков да прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов тази сутрин.

„Моята позиция не се е променила. Изразих готовност пред Васил Божков акциите да ми бъдат прехвърлени с една-единствена цел – да се опитам с цялата „синя“ общност да направим най-доброто за Левски, когато беше в тежък момент. Моето мнение е, че Левски по никакъв начин не трябва да бъде политизиран и за това съм малко изненадан. Не виждам смисъл по никакъв начин да се политизира Левски и неговото бъдеще“, допълни той.

- реклама -